در این مقاله، قصد داریم کامیونتهای فاو با ظرفیت ۶ تن و ۸ تن را بررسی کنیم. در این بررسی، به مزیتها و معایب، رقبا در بازار، قیمت و شرایط خرید اقساطی، مشخصات فنی و تجهیزات این کامیونتها پرداختهایم.
نمایندگی برند فاو در ایران
کارخانه سیبا موتور در ایران نماینده برند فاو است. این شرکت در آغاز با نام “کاردان امین” در سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۸۶ به نام “سیبا موتور” تغییر نام داد. در سال ۱۳۹۱، ۵۱ درصد سهام این شرکت به مجموعه بهمن و ۴۹ درصد سهام آن به شرکت تراکتور سازی ایران واگذار شد. دفتر مرکزی سیبا موتور در تهران قرار دارد و انبار محصول و اداره تحویل آن در آذربایجان شرقی (تبریز) واقع شده است.
مشخصات فنی کامیونتهای فاو
- موتور:
- مدل: Cummins ISF3.8s5141
- قدرت موتور: ۱۴۰ اسببخار
- گشتاور: ۴۴۰
- استاندارد آلایندگی: EURO 5
- تعداد سیلندر: ۴ سیلندر
- گیربکس:
- مدل: دستی – ۶ دنده / WLY
- تعداد دنده: ۶+۱
- ابعاد و وزن کامیونت فاو ۶ تن:
- طول: ۶۸۱۰ میلیمتر
- عرض: ۲۰۸۰ میلیمتر
- وزن ناخالص: ۶ تن
- وزن خالص: ۲.۹ تن
- ابعاد و وزن کامیونت فاو ۸ تن:
- طول: ۷۸۷۵ میلیمتر
- عرض: ۲۰۸۰ میلیمتر
- وزن ناخالص: ۸ تن
- وزن خالص: ۳.۲ تن
- سیستم ترمز:
- مدل: دو مدار بادی مستقل
مزایا و معایب کامیونت فاو (۶ تن و ۸ تن)
کامیونتهای فاو دارای کابینهای تمام جوشکاری فلزی هستند که برای پوشش از ضدزنگهای مخصوص استفاده میکنند و اتاق را در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوم میکنند. کابین این خودروها از عایقهای صوتی و حرارتی ساخته شدهاند و در هر نوع آب و هوایی آسیب نمیبینند. همچنین، کمکفنرهای بسیار نرمی دارند و سیستم تعلیق این خودروها از فنر تخت چندلایه مجهز به کمکفنر هیدروتلسکوپی دوطرفه است.
از ویژگیهای برتر کامیونت ۸ تن فاو نسبت به تناژهای ۸ تن دیگر در بازار، داشتن کابینی با خواب راحتتر و بهتر، و شاسی بلندتر است.
از معایبی که برای این مدل میتوان نام برد، ضعف گیربکس آن نسبت به دو برند جک و الوند است.
رقبای کامیونت فاو (۶ تن و ۸ تن)
رقیب اصلی این مدل کامیونت، جک از شرکت آرین دیزل است و در وهلهی بعدی، کامیونت فورس از شرکت بهمن دیزل و کامیونت الوند از سایپا دیزل و کامیونت فوسو از مایان گروپ میباشد. علاوه بر خودروهای ذکرشده، تمامی خودروهای با تناژ ۸ تن و ۶ تن میتوانند به عنوان رقبای این مدل در نظر گرفته شوند.